Een pagina met een lijst van links met fotoseries van bezochte en dus ook gefotografeerde steden. Lang niet altijd staat er commentaar bij de foto`s. Ze zijn wellicht een aansporing om op pad te gaan en de camera te hanteren.

Vooruit, Harderwijk als eerste. Een wandeling door dit fraaie plaatsje met ook nog een heerlijke maaltijd met paling. Wat anders?
https://goo.gl/photos/SvjHAqBZsLNKbysv5
Gouda, wie kent het niet? Kaas of stroopwafels en pal in het centrum een goede plek voor de camper. Lekker eten of alleen koffie in de bibliotheek?
https://goo.gl/photos/5WAKcufAqrvohtph7
Dan ook nog bij Kaarslicht
https://goo.gl/photos/q78Q4ueBHqFdnyBC8

Van onze oude steden is Leiden een van de meest fotogenieke denk ik. Maar daar zal iedereen anders over kunnen denken. Persoonlijk heb ik het liefst een jonge Leidse :-)
https://goo.gl/photos/dX24ECEWQarTHRMu8

En wat te denken van mijn ouwe Stààtsie Utrèg waar ik geboren en getogen ben maar al 44 jaar niet meer woon. Als ik er kom, ben ik meteen weer thuis. Het oude centrum met de grachten, de Dom e.o. de oude Botanische tuin, Musea bij de vleet en niet te vergeten Wijk C, hoewel dat vrijwel niet meer bestaat.
https://photos.app.goo.gl/kpJmYEpW6DVIZfij2
Het Museum van Speeldoos tot Pierement
https://goo.gl/photos/q7co5x1TFng9YgkP7
Een wandeling door het oude Utrecht
https://goo.gl/photos/j4MCmBZh5rWRU3n48
https://goo.gl/photos/2GuYrLztP5kx8hzJ7

Heusden een plaatsje met drie fraaie Standerdmolens en de beste poffertjesbakker.
https://goo.gl/photos/KTEYz1ZVx7SEMk8g6
https://goo.gl/photos/PnMsXz64NzCRrkGw7
Een bezoek aan Urk is een aardige belevenis. De geschiedenis is overal aanwezig en een visje eten hoort er vanzelfsprekend bij.
https://goo.gl/photos/sTTCkNF2Lb4YZfbw9
Ook de stad Delft is zeker een bezoek waard. Je kunt er gemakkelijk een paar dagen doorbrengen.
https://goo.gl/photos/SeRKba41meMPVete7
En Rotterdam dan? Groot genoeg om dááágen in rond te zwerven.Dat kan ook gelden voor zoiets als Boijmans van Beuningen met z`n park of de Euromast of de Markthal of zoiets malligs als een Koopgoot. En z`n bruggen en z`n haven noem maar op.
https://goo.gl/photos/xm72SgvgrNgaPRtJ8
https://goo.gl/photos/4BR4aWt6tvioSXzr6

Dordrecht is de op een na oudste stad van Nederland hoewel zij dit massaal en massief tegen zullen spreken; (wikipedia: Het probleem is dat de officiële stadsrechten van Dordrecht uit 1220 stammen en die van Geertruidenberg uit 1213.)Maar hoezo is dat een probleem als je door Dordrecht loopt en geniet van al het moois dat er te vinden is?
https://goo.gl/photos/i3B8h8vK3yokaNVN7
https://goo.gl/photos/BJpDeJ8rkts9koZi7
https://goo.gl/photos/ZGATd821yBkHgoyYA
https://goo.gl/photos/NyayTJqY75fwZG79A
https://photos.app.goo.gl/cv1KgBnr5qXFSMH87
https://goo.gl/photos/zgT68gNwa1AA1AXj6
Wat zegt u?? Of ik iets met Dordrecht heb? Nou nee, ik ben er niet geboren, heb er nooit gewoond maar het lag aan de overkant en de oversteek is zo gemaakt. Mooie musea, markten, winkels, straten, bruggen, havens en binnenhavens, de Dom om op dit "Madurodam' te kunnen kijken.
Dan zijn een paar series zo gemaakt en dit is nog niet alles maar dan moet ik even het archief in.
Het Haarlem van Godfried Bomans
https://goo.gl/photos/qfgyrr5sAqSTmfii8
,,Het was een voortreffelijke gedachte (...) om mij te vragen iets over Haarlem te vertellen. Want van alle Haarlemmers weet ik er het meest van af. Ik ben er geboren, groot geworden en zal er ook sterven. 'De kenners van zijn oeuvre hebben de regels vast en zeker herkend - in een 'proeve van lokale psychologie' schetst Godfried Bomans [1913-1971] de hoofdstad van Noord-Holland en haar bewoners. Maar de ervaren Bomans-lezer weet tegelijkertijd ook dat hij de quasi-wetenschappelijke bijdragen van de schrijver dikwijls niet al te serieus moet nemen. Zo is, helaas voor hemzelf, Bomans dan ook niet in Haarlem geboren en, helaas voor zijn bewonderaars, hij er ook niet gestorven.
Hattem: Een schilderachtige Hanzestad. We hebben er met veel plezier gewandeld en aan het haventje is het met de camper goed toeven.
https://goo.gl/photos/9Tn3JoheDJMi23dq9

De camperplaats

Het bakkerij museum mag u niet missen

En toen hadden we zin om eens echt lekker toeristisch op pad te gaan. Dat werden Volendam, Edam en Marken. En ja het is echt toeristisch met busladingen toeristen maar door vroeg weg te fietsen van de camperplaats hoefden we niet door de massa`s. Een inmiddels beproefde tactiek.
https://photos.app.goo.gl/xR1kd7wHFQDHrSY88
Uiteraard is het hier niet bij gebleven in de loop der jaren maar de andere plaatsen komen nog wel tevoorschijn hier en wij zullen naar wij hopen nog heel veel plaatsen gaan bezoeken in ons Kikkerlandje. Ook zijn er veel gebieden bezocht met natuur zoals het Zuidlaardermeer of Hackfort of de Brouwersdam, De Biesbosch, de Kampina, Loonse- en Drunense Duinen, de kuststreek, de Utrechtsche Lustwarande en de Waddeneilanden en dat is nog niet alles want alles is veel.