Voor grote weergave even op de foto`s klikken!!

                                                                  Vanaf dinsdag 19 april

Piodão is nog altijd zoals het was en de omgeving is nog even indrukwekkend. Na het bezoek waren wij rond 17.00 uur op de vertrouwde plek Pomarinho.
                                         https://photos.app.goo.gl/QSERFZ8aSFwtJhkT9

Op 20 april heb ik geprobeerd via het Centro de Saúde door te dringen tot een scanapparaat. Nulcommunicatie met een kenau achter de balie. Uiteindelijk maar weggegaan. Daarna via een goed Engels sprekende apothekeres op 21 april een privé kliniek bezocht in San Antonio das Heireras. De arts gaf mij medicijnen en een verwijzing voor 27 april bij een privé kliniek in Portalegre. Dan zijn wij in Nederland wel buitengewoon verwend op dit vlak. `s Avonds zijn wij costelettas gaan eten in Beira met vrienden. Was weer goed. Intussen heb ik ook een afspraak op 28 april bij garage Gil in Portalegre om de aandrijfas te vervangen en mogelijk een nieuwe ruit voor de douchecabine bij de buurman. Nu is het 22 april, een dag van veel regen en kou. En vooral van bijna niets doen in de camper. Maar dan toch eten koken, een was draaien en water halen.
                                              https://photos.app.goo.gl/rZNPcT7pVFF47u778                                                                                                                             20 april:

In de kliniek zijn wel 5 foto`s gemaakt voor het belachelijke bedrag van € 23,20. Net zoals het “honorarium” voor de arts van drie kwartier à € 25,=. Het zal even belachelijk duren tot 5 mei voordat die foto`s bij de arts zijn en hij mij via email kan informeren. De bureaucratie is hier ongelooflijk. Ik doe een paar rondjes Pomarinho en zie dat er nauwelijks insecten zijn. Wel erg veel wilde bloemen maar gaan bijtje is er te vinden. Reden dat er ook zo verschrikkelijk weinig vogels zijn?? Bij garage Gil blijkt het niet de aandrijfas maar de voorwiellagers die voor  330,= neuroses worden vernieuwd. Het gaat lekker zo deze trip.
                                                  https://photos.app.goo.gl/eXZuZPhi7RwFWGvh9
De 29ste gaan we naar het altijd mooie Monsaraz voor dag en nachtopnames. Ook de wijnshop wordt bezocht voor kostelijke Modroño. We eten weer costelettas die nog beter zijn dan in Beira. De 30ste tuffen we naar Farifa en landen op een grote camperplaats à 8 neuroses per dag. Primaire voorzieningen zijn aanwezig maar geen stroom, zichtbaar aan de vriezer. In de nacht gaat de Spaanse buurvrouw van quitte in een enorme scheld- en gilpartij.

Ook aardig :-). De volgende dag gaan we wandelen door het zeer toeristische Tarifa, ook om ons te oriënteren op de ferryhaven. We eten een heerlijk ijsje in de oude stad. De volgende morgen om 06.00 uur opstaan en ik lever Malika om 07.30 af bij de ferry.
                                                  https://photos.app.goo.gl/XQgfzN1vSkk5CkyDA

Op die 2de mei rijd ik terug naar Pomarinho en krijg 50km vóór Portalegre een “klapventiel”. Daarbij sneuvelt het metalen karkas van de achterband en is verloren. De reserveband blijkt verdroogd want van 2005!!! Dankuwel Van Tuyl met je APK. :-(
Het kost de nodige moeite om allseasons te bestellen en te vinden. Dat lukt niet omdat ze die in Portugal niet kennen. We hebben hier geen winter!! Het worden dus gewone banden die wel meteen worden omgelegd. De voorste wielen verhuizen naar achter, de nieuwe komen vooraan, die reserveband wordt weggegooid net als die met het geklapte ventiel. Eén achterwiel wordt nu reserve. Probleem opgelost voor € 190,=  Dan rijd ik meteen naar de apotheek voor een medicijn dat ik hier altijd koop. Maar nu heb ik plotseling een recept van een dokter nodig. Ga ik zaterdag de 7de wel oplossen, denk ik.

                                                           Tot en Met 11 Mei,

Het probleem is opgelost en ik trek mij terug op Pom. De dagen vul ik met fotowerk en zonnen want hij schijnt enorm. Graad of 35 soms. Verder vermaak ik mij ook wel met geroep en geschreeuw bij het plaatsen van vooral caravans die geen “movers“ hebben. Een Amerikaans koppel vindt mijn uitzicht prachtig, zet hun huurcamper in mijn beeld en hangt 10 meter Amerikaanse was te drogen. Een stel Zwitsers parkeert hun slaaphok pal achter mij terwijl de camping vrijwel leeg is. Zo wordt het toch nog gezellie. Het  zijn allemaal net mijn “Duitse Vrienden” ;-) Vandaag ga ik de boel inruimen en morgenochtend ga ik eerst naar de Lidl in Portalegre voor de koffiebroodjes etc. voor Malika om vervolgens door te rijden naar Tarifa. Vrijdag de dertiende is de ongeluksdag van  de hereniging. Een vooruitziende blik?
                                      https://photos.app.goo.gl/BMBpjmqiR93AUw6QA

Mosaraz

                                                                   Tot en Met 16 Mei,
                                        https://photos.app.goo.gl/SCdmGZXv7UWHDJSa8

Op 13 mei is de aankomsttijd steeds ongewis maar tegen 11.00 uur komt ze dan toch naar buiten. We gaan op pad naar Batan de Las Monjas waar ik negen jaar geleden al eens was. Prachtig in het Spaanse oerwoud aan een riviertje. De weg ernaartoe is onverhard en dan ook zeer stoffig.
We nemen een koud biertje om het weg te spoelen. De clash laten we voor wat die is. De toegang naar de camping heeft een doorgang dóór de rivier en onder begeleiding van de Cetti`s Zangers steken we over. De andere morgen kruipt de Boomklever langs de stam naast mijn stoel, een Roodborstje komt gemoedelijk op de stoel naast mij zitten en de Musschen pikken rond mijn voeten. De Roodborst gaat onder mijn stoel zitten. Gezellige boel hier.

De volgende morgen op 14 mei gaan wij op pad naar Camping Mirador de Cabañeros. De plaats is Horcajo de los Montes. De camping is dicht bevolkt maar wij vinden een plek met vrij uitzicht op dal en dorp. In de avond kan ik nog wat aardige zonnetjes schieten. Gewoon rust hier.

                                  https://photos.app.goo.gl/f8WaDu8ZAXwh5adK9

       Giftig:      Thapsia villosa - Wikipedia

     Soms kraait er geen haan naar

15 mei en naar Las Tablas de Daimiel waarbij we eerst langs Laguna Navaseca rijden . Mooie plaatjes van vooral Flamingo`s jong en ouder. Maar ook de Witkopeend met zijn blauwe snoet, de Kluut, de Zwarte Ibis, De Fuut, De Doodaars, De Kokmeeuw, de Wilde Eend en hoorbaar de Cetti`s Zanger want tsja, water in de buurt. De camperplaats bij Las Tablas is een verwachte teleurstelling. Veel water is weg evenals de vogels. Er blijkt een strijd gaande over het ge- en misbruik van het grondwater. Vier jaar geleden sprak ik er al over met de mensen van dit natuurgebied en het lijkt erop dat ze het niet gaan winnen. Ongebreidelde aanplant van wijnstok en olijfboom die allemaal water willen. We vertrekken meteen richting Cuenca, dorp aan de rivier zogezegd. De camperplaats is druk want de patroonheilige van Madrid is jarig. San Idriso. Dan hebben de Madrilenen vrij, gaan niet naar de kerk maar met de camper naar Cuenca. Om te wandelen en vooral te klimmen. 
We besluiten een dag extra te blijven en 16 mei gaan we na de ochtendrituelen op pad naar boven Pfffft. Prachtig mooi allemaal en vanmiddag bij 36 graden alle foto`s maar van de diverse apparaten geplukt. Die moeten dit verhaal ondersteunen. Ook op deze wonderschone plek het gejodel van de Wielewaal maar niet in beeld te krijgen. Water, dus ook het geluid van alweer de Cetti`s Zanger. Morgen verder naar Cantavieja (ook al geweest maar te mooi om het niet nogmaals te doen).  https://photos.app.goo.gl/CmG6Jufw1wQnoDnFA

Witkopeend, Oxyura leucocephala

En waarom niet? De rose Flamingo, Phoenicopterus roseus

En hoe zwart is de Zwarte Ibis? Plegadis falcinellus. Nou, Niet :-)

17 mei

Ook Cantavieja laten wij voor wat het is net zoals Las Tablas. We zijn ook vroeg en de tamelijk saaie hectares wijnstok na wijnstok na wijnstok na olijfboom na olijfboom na olijfboom geeft niet de goede inspiratie. We bellen onze vriend Josep of de 18de okay is i.p.v. de 19de. Dat mag en we rijden naar camping Les Ports. We kunnen daar ook eten en helaas doen we dat. Helaas, want het viel niet mee, jammer maar helaas hadden ze maar pindakaas.

18 mei komen wij bijtijds aan bij Carmen en Josep om samen met hen de lunch te gebruiken in een Andalusisch georiënteerd restaurantje in Igualada. Vanwege hun steeds weer hartelijke ontvangst hebben wij wat spiritualiën voor hen gekocht en deze keer laat ik mij het betalen van de lunch niet afnemen door Josep. :-)

19 t/m 23 mei

Na Igualada rijden we naar camperplaats Tarrega om de nacht door te brengen om deze dag dan op zoek te gaan op de route naar een camping. Dat lukt maar blijkt een nudistencamping. Niks mis mee, maar voor ons even niet. :-)
In Auch vinden we een aardige camping op St. Martin Island voor € 12,80

Op 20 mei volgt Camping Des Alouettes. Prachtig, rustig, grote plekken, uitstekende service en voorzieningen. De plaats is Cognac la Forêt midden in de Perigord/Limousine. Door een vroeg vertrek rond negen uur rijden we op 21 mei de camperplaats van Chateauroux rond 13.00 uur voorbij en tuffen door naar Gien. Een miskleun want er is geen camperplaats te vinden. Eentje verder op de route blijkt niet meer te bestaan. Drie miskleunen in CamperContact. In Montargie komen we bij Aixe sur Vienne op een soort camperplaats/camping terecht. Geheel naar tevredenheid. 22 mei rijden we aan Reims voorbij mede vanwege toch nog een flits langs de weg. En zo trappen we er ongemerkt toch weer in een bekeuring. Hellende weg naar beneden, iets te hard, 58km/u en klets :-(. Het wordt dan zoeken naar een camperplaats of camping want die zijn hier dun gezaaid. Het lukt uiteraard wel in de buurt van Laon, Camping La Chênaie en de 23ste zijn we rond 14.00 uur weer thuis. Dit was het dan! Wat ons betreft een prachtig mooie trip met hier en daar wat pech, maar ach dan ga je toch niet weg? De voorruit wordt op 25 mei vernieuwd bij 123Ruit. À 150,= eigen risico. Vrijdag 27 mei volgt het ophalen van de vervangende ruit van de douche/toiletruimte á 498 neuroses en nog wat muntjes.
                                     https://photos.app.goo.gl/ywD2bEUhanEP1t487
                                     https://photos.app.goo.gl/u1FPi15agSpEhCW18
                                     https://photos.app.goo.gl/8hAWrmaaopyp7xqa9
                                     https://photos.app.goo.gl/Da9udFYkJq4gH8LC8
                                     https://photos.app.goo.gl/JJFDqskfjHJTx7es8